Çocuk Odası Mobilyaları

Günümüzde çoğu çocuk odasında kullanılan pastel renkler idealdir. Mavi ve yeşil gibi soğuk ve iç daraltan renkler genelde tercih edilmez. Aynı zamanda bu renkler çocukları odalarından da uzaklaştırır. Koyu boya, odayı daha küçük gösterir. Açık renkler odayı ferah ve sıcak kılar. Gri gibi renkler çocuk odaları için önerilmez. Bu renk odaya rahatsız edici bir hava verebilir, ancak aynı zamanda bir hastane odası izlenimi de verebilir. Fildişi, kar veya opak, renkleri çocuk odası mobilyaları için kullanımı kolay olan renklerdir. Kırmızı renk çok dikkat çekicidir. Bu nedenle bazı projelerde bu rengi kullanarak bir odaya canlılık katabilirsiniz.

Yukarıdaki verilen renkler ile güzel bir oda takımı oluşturabilirsiniz. Ancak mobilya mağazaların da seçebileceğiniz çok şey var. Daha az alanda bir odayı dekore etmenize olanak tanıyan çok pratik mobilyalar çocuklar için de oldukça kullanışlıdır. Duvar rafları küçük alanlar depolama için mükemmeldir. Örneğin bazı dolaplar alarak çocuğunuzun bebeklik çağında oyuncak dolabı büyüklük çağında da giysi ya da çamaşır dolabı olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca dolaplara takılan düz bir kısım ile de masa detayı yaratabilirsiniz. Bu düz kısım, tırabzan kaldırıldığında masa olur. Bebeğiniz büyüdüğünde, örneğin okul çağına geldiğinde sizin de bir masanız olur. Bu nedenle, gelecek için düşünülmesi gereken birçok mobilya seçeneği var. Bebeğinizin odası için en iyi mobilya takımını alırken bu tür özellikleri göz ardı etmeyin.

Çocuk Odası Mobilyaları

Mobilyalar da Yatak Örtüsü ya da Nevresim Seçimi

Kural olarak, mobilya mağazaları ayrıca yatak örtüleri de taşır. Yatağınızla uyumlu yatak örtüleri odanıza güzellik katacaktır. Kış için yapacağınız bir dekorasyon da size yardımcı olurlar. Bazı mağazalarda yatak örtüleri, minderler, abajurlar ve avizeler gibi dekoratif eşyaları duvar kenarlarıyla aynı desende kurabilirsiniz. Karyola alırken dikkat edilecek noktalar keskin veya delici kenarlara sahip olmamalıdır. Yatağın kenarları (tırabzanlar) yeterince yüksek (en az 60 cm) olmalıdır, böylece bebek büyürken yataktan atlamaz. Bebeğin kol ve bacaklarını sıkıştırmamak için tırabzanlar arasındaki mesafe en az 2,5 cm, bacakların dışarı çıkmaması için en az 6 cm olmalıdır. Çarpma bariyerini açma mekanizması bir bebek tarafından açılmamalıdır. Aynı anda iki ucu itildiğinde veya çekildiğinde düşen cihazlar tercih edilmelidir. Yatak, yatağa tam oturmalı ve bebeğin kollarının veya başının sıkışabileceği boşluklar olmamalıdır. Beşiğin tabanı bebek büyüdükçe alçaltılabilir.

Mobilya Seçimi

Genç odası olacak takımda, yatağın ayakucuna komodinler takılır. Bu komodinlerden birinin çekmeceli, diğerinin üstten açılan bir kapağı, bazılarının ise sağa veya sola açılan kapakları vardır. Kapaklı komodinlerin üstten açılan modellerini tercih etmemelisiniz. Bebeğiniz ayağa kalkmaya başladığında bu kapak kolayca açılabilir ve parmaklarınızı sıkıştırma tehlikesi vardır. Kilitli modelleriniz varsa, en azından kilitli modelleri seçin. Kapıları soldan ve sağdan açılan modellerde bu kısım genellikle duvara asılır, bu nedenle bu komodin etkin bir şekilde kullanılamaz, bu nedenle bazı kapılar üstten açılır. Ancak bebeğinizin sağlığı için üstten açılan modelleri önermiyoruz. Bazı modellerde karyola üzerinde tekerlekler bulunur. Bu, yatağınızın altındaki zemini temizlemek için çok idealdir. Yatak kayması konusunda endişelenmeyin. Ayaklara iyi bakmanızı ve bu şekilde satın almanızı tavsiye ederiz. Bazı mobilyaların yüksek kaliteli tekerlekleri yoktur.

Beşik ya da çocuklar için yatak alırken bebeğinize uygun olmasına çok dikkat etmelisiniz. Çok sert olan ya da çok yumuşak yatak takımları almamalısınız. Çok sert bir yatak, çocuğunuzun kaslarını zorlayabilir ve uyumasını engelleyebilir. En uygun olanı yarı sert (yarı ortopedik) şiltelerdir. Yünlü veya pamuklu nevresim kullanmak çocuklar için en iyi seçimdir. Ayrıca kullanılmış bir yatak (örneğin bir başkasının bebek yatağı, bir ebeveynin yıllarca saklanan bebek yatağı) kesinlikle mobilya alımında ilk tercih değildir. Bu çöp türü bir şey olmuştur artık ve mikrop yuvasıdır. Yatağınızı temiz tutmak için yıkanabilir bir yatak koruyucu yani alez alabilirsiniz. Serip, tutması kolay olduğu ve çocuk yatarken kırışmadığı için elastik çarşafları tercih edebilirsiniz. %100 pamuklu çarşaf kullanılmalıdır.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.