SSS -

Sıkça Sorulan Sorular

Arredo kallitesi hakkında daha fazla bilgi almak için doğru sayfadasınız.

SSS

En Çok Sorulan Sorular

Kapakların rutin bakımlarında, yumuşak bir bez parçası ve belirli bir deterjan veya, basit bir mikro-fiber kumaş parçası kullanılabilir. İnatçı kirleri ortadan kaldırmak için, yumuşak bir fırça veya sünger yardımıyla sıvı deterjan veya cam temizleyicisi kullanılabilir. Lekelerin dağılmasını önleyerek ve yüzeyin parlaklığının kaybolmaması için, deterjanlı kuru bir bez ile tüm izler çıkarılır.

Cilalı yüzeyler düz yüzeyler kadar dayanıklı olmadığından Temizlik işlemi daha dikkatli yapılmalıdır. Duru su, sabun, cam temizleyicisiyle çıkarılamayan eski ve kurumuş lekeler, sirke kullanılarak ovalanmadan çıkartılabilir. Yüzeylerin en iyi temizleme aracı cam temizliğinde kullanılan temizleyicilerdir. Yüzey püskürterek veya çok yumuşak bir beze dökerek yüzeyi siliniz ve yine yumuşak bir bezle kurulayınız.

Doğal Ahşap kaplama kapaklarda da temizlik dikkatli yapılmalıdır. Bilindiği gibi ahşap yaşayan bir malzemedir. Aşırı nem ahşapta deformasyonlara neden olabilir. Mutfağınızda kullanılan ahşap 18-21 oda sıcaklığında ve %50-70 bağıl neme göre tasarlanmıştır. Kullanılan ahşap renkleri ve yapılan tüm yüzeysel işlemler sonrası dahi farklılık gösterebilir. Ancak bizler her Mutfağa kendine özgü bir karakter verecek şekilde değerlendirmekteyiz.

Yapılmaması gerekenler: Yüzeyin parlaklığını yok eden, çelik yünü parçalar, aşındırıcı krem içeren ürünler, toz deterjanlar ve aseton kullanmayınız. Yüzeye sert ve sivri cisimler düşürmeyiniz. Lavabo kullanımından sonra, tezgah üzerinde ve kenar bölgelerde su bırakmayın.

Cilalı ahşap yüzey üzerine mürekkep ve alkali içeren temizleyiciler sürmeyiniz. Cilaya nüfuz etmesini engelleyerek suyu bekletmeden kurulayın.

Doğal kaplamalardan üretilmiş kapakların temizleme işlemi nemli bezler , çizici olmayan temizlik maddeleri ile ahşabın dokusu yönünde ovalamadan dikkatlice yapılmalıdır. Doğal ahşapta, renk değişmelerine neden olan direkt güneş ışığından yüzeylerin korunması gereklidir. Aksi takdirde, cilasına bakmaksızın doğal rengini kaybedecektir.

Hepimizin mutfaklarını oluşturan dolapların gövdeleri, su sızmalarına, rutubete karşı olabildiğince dayanıklıdır. Suya ve ısıya karşı yüksek dayanım gösteren, poliüretan yapıştırıcıları tabla kenarlarında kullanılmıştır.

Mutfaklarımız çok dayanıklı üretilse de, bu artıyı koruyabilmek için bizlere de ufak tefek görevler düşüyor.

Temizlik: Yumuşak bir bez parçasıyla veya mikro – fiber bezle gövdeleri ve içlerini, rafları temizlemesi çok basit.

Granit ve quartz Tezgahlar

Granit tezgahlar, sıkı, yoğun yapı özelliğinden dolayı, aşınmaya, kırılmaya, çarpmaya karşı dirençlidir.

Temizlik: Granit tezgaha düzenli olarak, hafif deterjanlarla veya alkolle bakım uygulayabilirsiniz. Lekeler oluştuğunda, mümkün olduğunca hızla silinmelidir. Aksi takdirde, ortalama 2-3 hafta içinde kesinlikle lekeleri emer. Emilen lekeyi , tüm ev halkı ovarak temizlese bile, cilalı yüzeydeki lekeyi yok edemezler.

Yapılmaması gerekenler: Sirtik asit içeren, domatesi, turunçgilleri ve diğer meyveleri tezgah üzerinde bırakmayın. Tezgahla etkileşim olduğu takdirde, orjinal cilasını çıkaracaktır.Üzerine kazara dökülen, yemekleri, yağları, şarabı, sirkeyi temizlemeden bırakmayınız.

Mermer Tezgahlar

Özel bir bileşim olan mermer tezgahların (kalsiyum karbonat CaCO3), bakımı ve korunması için çok daha fazla özenle kullanmak gerekmektedir.

Temizlik: Yüzeyleri sıvı deterjanlardan kaçınarak, sadece ılık sabunlu su ile temizleyiniz, Kazara dökülen yiyecekleri bekletmeden hemen temizleyiniz. Kırmızı şarap, limon suyu, kola, yağlı yiyecekler, sirke, kahve, meyve ve sebzeler, çıkarılması çok zor olan lekelere sebep olabilirler.

Yapılmaması gerekenler: Tezgahın üzerinde, sıcaktan kaynaklı halka izine neden olamayın, tencere ve tavaları doğrudan sıcak halde tezgaha bırakmayın.

Önlem: Sitrik asit içeren (örneğin ;domates, meyve..) gıdalara dikkat ediniz, eğer kimyasal tepkimeye girmesine izin verirseniz, mermerin cilasını kaldıracaktır.

Akrilik Esaslı Tezgahlar

Birleşimindeki akrilik ve doğal mineraller çevre dostudur. Hiçbir şekilde sağlığa zararlı olmadığı gibi bileşimindeki hammaddeler sağlık alanında kullanılmaktadır. Mermer granülleri, sentetik maddeler, çimento ve reçine içerdiği malzemelerdendir. Darbe, termal şok ve kimyasallara karşı direnci ise kullanımda rahatlık sağlar. Homojendir.

Temizlik: İpeksi bir yüzeye sahiptir, gözeneksiz yüzeyi ve derzsiz birleşimi sayesinde kolay temizlenir, bakteri oluşumuna izin vermez. Deterjanlı su ve bez yardımıyla kolayca temizlenir. Üzerinde oluşabilecek ağır leke, çizik ve yanık izleri basit bir zımpara işlemi ile onarılabilir. Kazara dökülen yiyecekleri bekletmeden hemen temizleyiniz. Kırmızı şarap, kola, yağlı yiyecekler, sirke, kahve, meyve ve sebzeler, çıkarılması çok zor olan lekelere sebep olabilirler.

Yapılmaması gerekenler: Tezgahın üzerinde, sıcaktan kaynaklı halka izine neden olamayın, tencere ve tavaları doğrudan sıcak halde tezgaha bırakmayın.

Önlem: Sitrik asit içeren (örneğin ;domates, meyve..) gıdalara dikkat ediniz, eğer kimyasal tepkimeye girmesine izin verirseniz, akrilik esaslı tezgahın cilasını kaldıracaktır.

Laminat Tezgahlar

Aynı kalınlıkta astar laminat ve ön bölümüne damlalık profilinin konması suretiyle imal edilir. Alüminyum çerçeveli olabilir. Suya, buhara, yüksek ısıya, lekelenmeye, darbeye, aşınmaya karşı dayanıklıdır.

Temizlik: Laminat tezgah yüzeylerinde lekelerin oluşmaması için her kullanımdan sonra yumuşak ve nemli bir bezle fazla ovalamadan silinmelidir. Eğer istenirse sıvı sabun ve ağır alkali element içermeyen sıvı Temizlik maddeleri kullanılabilir. Sıvı sabunla temizlendikten sonra, yüzeyler sabun kalmayacak biçimde yine nemli bezle durulanmalıdır.Yapıştırıcı boya, mürekkep gibi inatçı lekelerin çıkarılmasında, sulandırılmış ispirto ve gaz yağından faydalanılabilir.

Ancak bu tür malzemeler yanıcı ve parlayıcı olduğundan kullanım sırasında çok dikkatli olunmalı ve pencereler açılmalıdır.

Kireç döküntüleri yüzeyleri lekelerler Ilık su ve az miktarda sirke ile lekeleri önlemek mümkündür. İnatçı lekelerde, çok az asit içeren deterjanlar önerilir.

Tükenmez kalem izleri, Alkol kullanarak temizlenebilir.

Yapılmaması gerekenler:Yüzeyin parlaklığını yok eden, çelik yünü parçalar, aşındırıcı krem içeren ürünler, toz deterjanlar kullanmayınız. Tezgah yüzeyleri hiçbir zaman kesme yüzeyi olarak kullanmayınız. Tabanı sıcak bir halde iken ocaktan alınan hiç bir kap tezgah üzerine direkt olarak koymayınız. Tezgah yüzeyine sert ve sivri cisimler düşürmeyiniz. Laminat tezgahlarda birleşim yerleri (özellikle evye, süpürgelik arası bölge) mümkün oldukça sudan koruyup, tezgah üzerinde su birikmesine izin vermeyip, her kullanımdan sonra tezgah kurulamadan bırakmayınız.

Önlem: En ideal Temizlik malzemesi olarak bizler sprey cam temizleyicileri tavsiye etmekteyiz. Etkili sonuç için bu malzemeler sprey ile tüm yüzeye olabildiğince eşit ve az miktarda püskürtüldükten sonra yumuşak bir bezle, bir noktaya odaklaşmadan, gene tüm yüzeye yayılarak ovalamadan uygulanmalıdır. Lekeleri çıkaramıyorsanız, daha fazla zarar vermeden satış noktası ile irtibata geçiniz.

Kendi içlerinde, uygun görülen maksimum yük ortalama 35 kg’dır. Üst dolapların taşıyabileceği en fazla yük, hacimlerini dikkate almaksızın, 90 kg’dır. Üst dolaplara, taşıyabilecekleri yükten fazlasını koymamalı, ağırlıkları fazla olanları, tezgah altı kiler dolaplarına yaymak daha iyi olacaktır.

Kendi içlerinde, uygun görülen maksimum yük ortalama 30 kg’dır.