Tuvalet Tasarımı 2022

Modern tasarım konseptlerini ve bazı tekniklerini kullanarak, 1,5 metrekarelik küçük bir tuvaleti bile tasarım ile güzel bir tuvalet yapabilirsiniz. Her şeyden önce, kabin konforlu, şık ve işlevsel olmalıdır. Günümüz tasarımcıları ekonomi, sadelik ve organik alan kullanımı arıyor. Modern evler de küçük banyolar ve tuvaletler için tasarım özelliklerini, mobilya ve kaplama seçeneklerini iyi düşünmeniz gerekmektedir.

Tuvalet genel de evin en küçük alanına sahip olan odalardır. Pek kullanılmayan ve hatta bazı tuvaletler de misafir için yazısını görürseniz ev halkı tarafından hiç kullanılmadığını daha çabuk idrak edebilirsiniz. Tuvalet ev tasarımından, farklı olsa dahi rahat ve kullanışlı olması gerekmektedir. Küçük bir odada işlevsel bir teknoloji ile, havlu, peçete, makyaj malzemesi gibi depolama sistemlerine ve canlı renklere odaklanmanız gerekir. Birkaç tasarım dizisi ile minik bir tasarım projesine başlamak çok daha iyi olacaktır.

Evinizde ki tuvaleti ve lavaboyu tamir ederken borularını, kapılarını, sıhhi tesisatını armatürlerini ve armatürleri sudan izole etmek için gerekenler elde etmeniz gerekebilir. Odayı dekore etmeyi ve tasarlamayı bitirdikten sonra, aydınlatmasını da en doğru şekilde hesaplamanız ve tasarım için uygun aksesuarları takmanız gerekir. Küçük bir odayı döşerken, alanı görsel olarak genişleten ve alçak tavanlara sahip ise nu tavanları görsel kullanarak yükselten minimalist bir tarza bağlı kalmak daha iyidir. Tuvalette ve lavabo da yeteri kadar alan yoksa, yalnızca tuvalet ve giyinme odası kurmak daha iyidir, alan varsa ve sahipleri izin veriyorsa tuvalet veya raflı bir ayna uyarlanabilir.

Tuvalet Tasarımı 2022

Dekorasyon Fikirleri

Klozetler porselenden, plastikten, çelikten ve doğal taştan olabilir. Tasarım stili, tek tip renk ve dekorasyon malzemelerinin birbiri ile olan uyumu ya da zıtların uyumsuzluğu göze alınarak bir model seçilmesi gerekmektedir. Tabii ki, asılı aksesuarlara öncelik vermek daha iyidir, çünkü bunlar daha kompakttır ve küçük olan tuvalet alanın da yerden tasarruf sağlar. Banyo mobilyaları dayanıklı olmalıdır özellikle neme, küfe, buhara dayanıklı ve paslanmaz olmalıdır. Odayı tamamlamak için tek tip renk kombinasyonu ve stilde başka bir tuvalet tasarımı yapmak çok daha iyidir. Örneğin aynı fayans ve halılar, aynı bordürler veya havlular olabilir. Eviniz de bulunan tuvaleti ya da bir banyoyu tasarlarken en küçük detayları göz önünde bulundurmalısınız çünkü her metrekarenin kullanımı oldukça önemlidir. İşlevsellik ve güzellik uyumlu bir biçim de birbirini tamamlamalıdır.

Çoğumuz banyoyu yenilemeye başlamadan hemen önce, bir yandan doğru kaplama malzemelerini seçmeyi, diğer yandan da alan eksikliğini gizlemek için güzel ve değişik bir tasarım geliştirmeyi düşünürüz. Doğru ve simetrik hale getirmek için odanın geometrisini değiştirmelisiniz. Ve bu odayı dekore etmek için modern donanım, daha çok pratik ve orijinal eşyalar sunmalısınız.

Bu kadar minik bir boş alana en az bir tuvaleti ve bir sifonu doğru bir şekilde yerleştirmenin yeterli olduğuna inanıldığından, birçok insanın “tuvalet tasarımı” kavramı hakkında kafası karışır. Tuvaletin içi de hem işlevsel hem de rahat olabilir. Tasarım uygulaması çoğu ev sahibinin tuvaleti süslemek için hala sadece basitçe fayans kullanmayı tercih ettiğini göstermiştir. Karonun tüm özel gereksinimleri karşıladığı evrensel bir çözümdür: yüksek neme dayanıklı, temizlenmesi kolay ve zaman ile ilk görünümünden hiçbir şey kaybetmez. Ancak başka sonlandırma seçenekleri de var, eşit derecede işlevsel ve güzel malzemeler kullanılarak ya da sadece boya ve tablolar kullanılarak da minik bir tuvaleti güzel bir dekorasyon haline dönüştürebilirsiniz. Hayal gücü burada devreye girmesi gereken bir şeydir.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.