Mobilya Trendleri 2022

Hepimiz yeni mobilyalar ile evlerimize farklı ve modern bir nefes getirmeyi seviyoruz. Tüm evi yenilemeden bile belirli bölümleri yenileyerek evinizin bambaşka görünmesini sağlayabilirsiniz. Elbette her sene olduğu gibi 2022 senesinde de belli mobilya trendleri var. 2022 mobilya trendlerine bir göz atmak isterseniz internet sayfalarında biraz gezinmeniz yeterli olacaktır. Bir şeyleri çöpe atıyorsanız ve yenisini alacaksanız, evinizi dizayn ederken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız gerekli bilgiyi bu yazı dizisinde bulacaksınız.

2022 senesinde mobilyalarda gördüğümüz en popüler tasarım pileler. 2022’de köşeli mobilyalar gitti ve onun yerine yuvarlak mobilyalar bulacağız. Bu tür mobilyaları neredeyse her üreticiden bulabilirsiniz. Geçen sene başlayan bu trend bu sene de devam edebilir. Koltuk takımların da ve sandalyelerde kesikler ve çarpmalar buluyoruz. Mobilyalarda dizayn edilen tasarımların eski dönemdeki sütunların dekorasyonunda kullanılanlara benzer olduğu görülmektedir.

Bu yıl peluş, tüvit ve kadife kumaşları birçok yerde göreceğiz. Bu kumaşlar mobilyalara daha fazla doku verecektir. Trend 2022’nin en mühim başlıklarından biri olduğundan dolayı evde kullandığımız günlük mobilyalarınızın rahat olması gerekmektedir. Ama elbette hiç kimse konforlu mobilyaların şıklığından ödün vermemelidir. Koltuk ve minderlerde fiyonk gibi detayları kullanabilirsiniz. Bununla birlikte mobilyaya sıcaklık ve konfor katabilirsiniz.

Çok Fonksiyonlu Mobilya

Tek yatak odalı apartman dairelerinde ikamet eden modern şehir insanları dairelerin de kullandıkları mobilyalarda genellikle yaratıcı olmak zorundadır. Birçok evde sınırlı alan, çok işlevli mobilyalara olan talebin hızla artmasına neden oldu. Çok işlevli mobilyalar, eşya ve iç tasarımda en hızlı büyüyen trendlerden biridir. Milyonlarca insanın yaşadığı ve tek odalı dairelerle dolu bir şehirde, mobilya tasarımına işlevsel bir yön kazandırmak özellikle önemlidir.

Sınırlı hayat alanına sahip kişiler için iyi bir konfor sağlayan çok fonksiyonlu eşyalar ve tasarımlar, çoğu zaman küçük evlerde dahi şık ve modern bir tasarım sunar. Çok amaçlı mobilya, evinizdeki mevcut alandan en verimli şekilde yararlanırken birden fazla görevi veya kullanımı yerine getirmek için tasarlanmıştır. Buradaki anahtar kelime “esnekliktir.

Kanepe, evin en çok kullanılan mobilya parçalarından biridir. Kanepe, arkadaşlarımız ve ailemizle konuştuğumuz, televizyon izlediğimiz ya da çay kahve içip sohbet ettiğimiz alandır. Bu nedenle kanepe, evin alanı geniş olmasa bile vazgeçilmez bir mobilya parçasıdır. Bir koltuğun çok yönlülüğü, özellikle tek yatak odalı dairelerde büyük alan sağlar.

Çok işlevli koltuklar konuşulmaya başlandığında açılır kapanır yatak olan ve baza olarak da eşya alabilen koltuk takımları kaçırılmamalıdır. Yunan tasarım geliştiricisi Proteas, tasarladığı koltuk ile “çekyat” konseptini yeniden yorumluyor. Geliştirdikleri kanepe saniyeler içinde ranzaya çevriliyor ve direkt olarak yatak odası oluyor.

Mobil sistemler artık büyük kentlerin çok nüfuslu bölgelerinde yaşayan tek odalı ya da 2 odalı küçük evler için en doğal zorunluluktur. Mobilyaların akıllı ve akıcı hareketini sağlayan elektrik motorlarının günümüzde artık lüks bir ürün olmadığını biliyoruz. Elektrikli motorlar sizi bir kanepeyi yatağa, sehpayı ise bir yemek alanına yani masaya çevirme zahmetinden kurtarıyor. Kısaca otomatik bir mobilya oluyor.

Kavisli Mobilya

Genellikle kavisli mobilyalar yapmak için kullanılan kayın ağacının işlenmesi kolaydır, bu da onu hemen hemen tüm şeyler için mükemmel hale getirir: sandalye, gardrop, zeminler veya masalar. Endüstride kayın ağacından mobilyalar kavisli olmaları içim-n tam da bu amaçlara uygun olarak imal edilmesi çok basittir.

Özel tasarımlı kavisli mobilyalar Pürüzsüz ve ince kavisli masalar, sandalyeler her zaman benzersizdir ve hep çekici görünmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda, çekiciliğini ve benzersizliğini artıran karmaşık üretim süreci nedeni ile kavisli mobilyalar çok nadir ve pahalıdır. Bazı kavisli mobilya tasarımları, güzel ve ayırt edici oldukları için etkileyicidir.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.