Aydınlatmanın Zevkli ve Pratik Yolları

Aydınlanma kavramı, geçmişten bu yana hayatımızın her alanın da adeta bir temel ihtiyaç gibi görülmektedir. Bu sebeple aydınlatma ile yapılan çalışmalarda her geçen gün farklılaşmakta ve gelişme göstermektedir. Bununla birlikte insanlar aydınlatmanın farklı yollarını denemekte ve bunun üzerine ciddi alışverişler yapmaktadır. Haliyle aydınlatma sektörü de sürekli bir üretim hacmine sahiptir.

ARREDO olarak siz değerli müşterilerimize, aydınlatmanın nasıl kullanılacağı, aydınlatma tasarımlarının nasıl olabileceği, aydınlatma için neler kullanılabileceği ve aydınlatmanın nerelerde kullanabileceği hakkında tavsiyeler vermek isteriz. Bu yazımızda aydınlatmanın birbirinden farklı çeşidine ve kullanım şekillerine net bir şekilde ulaşmış olacak ve dilerseniz ARREDO farkıyla bu aydınlatmaları kullanabileceksiniz.

Aydınlatmanın en önemli kısmı, aydınlatma malzemelerinin ne kadar çok olduğu değil aydınlatmanın ne kadar iyi kullanılabildiğidir. Birkaç aydınlatma malzemesiyle istediğiniz yeri doğru bir şekilde aydınlatabilir böylece hem elektrik masrafı hem de aydınlatma malzemelerine ayıracağınız bütçeden tasarruf edebilirsiniz. ARREDO olarak aydınlatmanın nerelerde ve ne şekilde kullanılabileceğini sizler için alt başlıklar halinde anlatmak isteriz.

Evde Aydınlatma Yöntemleri

Evinizde bulunan bölümlere göre aydınlatmanın nasıl kullanılacağını sizlere aktarmak isteriz;

Salon: Salonlar belki de evlerin en tasarıma açık bölgeleridir. Büyük olması ve ailenin hemen hemen tüm aktivitelerinin bu bölümde yapılması haliyle aydınlatmanın iyi kullanılmasını da gerektirmektedir. Salonlarda aydınlatma kullanımı, salonun duvar renginden koltuk renklerine kadar farklılık gösterebilmektedir. Eğer açık renkte bir koltuk takımınız ve duvar boyanız varsa ihtişamlı bir görünüş için yüksek aydınlatma kaynakları kullanılabilir. Eğer ihtişamlı bir görünüş istemiyorsanız. Aydınlatma gücü düşük avizeler, LEDLER veya yerden ışıklandırmalar tercih edilebilir. Eğer salonunuz ağırlıklı olarak koyu renkte ise sarı ışık kaynağı bulunan abajurlar veya avizeler kullanılabilir.

Mutfak: Mutfak evin en çok vakit geçirilen bölümlerinden bir tanesidir. Yemek yapmak, yemek yeme vb. aktiviteler gerçekleştirileceğinden ışığın net olması tavsiye edilmektedir. Bu sebeple beyaz aydınlatmalı duvar abajurları, duvar LEDLERİ ve küçük şık bir avize kullanılması önerilebilir.

Banyo:  Banyolarda insanların büyük bir kısmı üstten aydınlatma kullanmakta ve orta derece bir ışık gücü kullanmaktadır. Ancak banyonuz özel bir tasarıma sahipse ve banyonuzda daha romantik bir tasarım tercih ettiyseniz. Aynalarınıza takabileceğiniz LED aydınlatmalar, yer abajurları veya loş ışıklı abajurlar kullanılmasını tavsiye edebiliriz.

Yatak Odası: Yatak odası aydınlatmaları tamamen kişisel olarak değerlendirilen bir kavramdır. Bunun sebebi her kişiye göre yatak odası tasarımlarının farklılık göstermesidir. Yatak odanız koyu renklere hakimse ve loş bir hava seviyorsanız, aydınlatmanızın gücünün düşük olması önerilmektedir. Eğer yatak odanız ferah ve aydınlık bir havaya sahipse güçlü bir ışık açık renklerden yansıma yapabilir ve yatak odanıza farklı bir hava katabilmektedir.

İş yeri Aydınlatma Yöntemleri

İş yerleri, ev gibi farklı bölümlere ayrılamadığından tek bir başlık altında değerlendirmek doğru olacaktır. Araştırmalar çerçevesinde, iş yeri verimliliğinin arttırılması amacıyla çalışanların gözünü yormayacak ve aynı zamanda güneş gibi doğal bir ışık kaynağı sağlayacak aydınlatma yöntemleri tavsiye edilmektedir.

Aydınlatma Tasarımları

Avizeler: Avizeler günümüzde en çok tercih edilen aydınlatma türüdür. Tavandan veya duvardan yere aydınlatma verecek şekilde tasarlanmaktadır. Günümüzde avize tasarımları kişiden kişiye değişmekte ve oldukça fazla üretilmektedir. Fiyatları ise tasarımlara göre ciddi farklarla değişim göstermektedir. Genel olarak salon ve oturma odalarında kullanılabilir.

LED Aydınlatmalar: LED aydınlatmalar geçmişten bu yana var olsalar da kullanımı yeni yeni moda olmuş bir aydınlatma türüdür. Genel olarak aynalarda veya duvar kenarlarında kullanılmaktadır. Aydınlatma yönünden en uygun bütçeli aydınlatma türü olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Abajurlar ve Masa Lambaları: Her ne kadar boyutları küçük olsa da ışığı tek bir bölgeye uygulaması ve güçlü enerji kullanımı yönüyle, oldukça fazla tercih edilen aydınlatma seçeneklerindendir. Günümüzde bu aydınlatma türleri hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Fiyatları ise tasarımlarına ve üretilirken kullanılan malzemelere göre farklılık göstermektedir.

Mum Lambaları: Geçiş dönemlerde kullanılan bu aydınlatma türü günümüzde oldukça az kullanılsa da eski malzemelerin moda olması sonucunda günümüzde tasarım severler tarafından kullanılan aydınlatma türlerinden bir tanesidir.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.