Bitkilerle Dekorasyon İçin İpuçları

Bitkilerle Dekorasyon İçin İpuçları

Ev dekorasyonu söz konusu olduğunda son trendlerden biri olan salon bitkileri evin temel ihtiyaçlarından biri haline geliyor. Hangi bitki türünü tercih edeceğiniz en önemli konulardan biridir. Salon dekorunuzu tamamlamak istiyorsanız ortamınıza uygun bitkileri özenle seçmelisiniz. Dekorasyon da salon bitkilerini kullanmanın amacı hem şık görünmek hem de insanlara terapi sağlamaktır. Aslında salonlardan uzak bitkiler son dönemde trend oluyor. Karakter sahibi olduğu için oturma odasında farklı bir hava yaratmaya başlayacaktır.

Ev dekorasyonunda yaygın olan botanik uygulamalarda hangi bitki türlerinin tercih edildiği de merak konusu olmuştur. Ev dekorasyonunu yaparken bazen çiçeksiz bitkilerle yani kaktüsler sukulentler gibi bitiler de tercih edilmektedir. Yeşil tablo ve saksıların buluşması salona farklı bir enerji kazandırmaya yardımcı oluyor. Uzun dar yapraklı sarmaşık benzeri bir bitki oldukça hoş bir görüntü oluşturmaktadır. Aynı zamanda bitki seçimi yapılacak yerde kolay bulunabilen özelliklere sahip olanların kullanılması gerekmektedir.

Tekdüze saksılardan sıkıldığınızda hasır sepetlere yerleştirebilir veya makrome askılarla tavana asabilirsiniz. Yaratıcılığınızın sınırı yoktur. Önerebileceğimiz en zarif bitkiler, areca ve coco gibi palmiye ailesinden olan yeşilliği ile öne çıkan bitkilerdir. Bu aile size etrafınızda inanılmaz derecede şık bir his vermekle kalmaz, aynı zamanda çevrenizdeki havayı arındırarak sağlıklı bir atmosfer yaratır. Temizlemesi kolaydır. Diğer bir öneri hayvan ismi içerende deve tabanı olarak da bilinen “Monstera”dır. Aynı şekilde, bu hava temizleyici bitki, adından da anlaşılacağı gibi, kendi haline bırakıldığında büyüyecek ve büyüyecek sevimli bir yaratıktır. Bakım kolaydır. Haftada bir kez sulamak yeterlidir. Bitki sayısı arttıkça iç huzurunuzun da doğru orantılı olarak arttığını göreceksiniz. Bu küçük arkadaşlar, biraz bakım ve dikkatle sizi gerçek anlamda mutlu edecek.

Doğal Dekorasyon: Bitkiler

Doğa her zaman büyüleyicidir ama bizce bitkilerin yeniden canlandığı bahar ve en parlak zamanları olan yaz bir kenara bırakılmalıdır! Yılın bu zamanını küçük çiçeklerin kokusunu içinize çekmek istediğinizde yaşayabilirsiniz. Birçok insan bitkilerin sadece güneş ışığına ihtiyacı olabileceğini düşünür. Güneş ışığı, bitkilerin sağlıklı büyümesi için kesinlikle önemlidir, ancak doğrudan güneş ışığı gören ev bitkilerinin de kötü etkilendiği doğrudur. Bu nedenle bitkinin kısmen gölgeli bir alana yerleştirilmesi daha sağlıklıdır. Bununla birlikte, farklı bitki türlerinin farklı güneş gereksinimleri olabilir. Bazı bitkiler daha az güneş ışığına ihtiyaç duyabilir. Ayrıca bitkileri yazın klimalardan, kışın ise radyatörlerden uzak tutun. Bu radyatörlerden doğrudan çıkan havanın çiçek ya da bitkileri kötü etkileyebileceğini unutmayın.

Bitkiler bir alanı canlandırabilir ve çok uygun bir fiyata az bakım gerektirir

Bitkiler bir alanı canlandırır ve az bakım gerektiren bitkileri çok uygun bir fiyata bulabilirsiniz. Oturma odanıza ve orada bulunan tek düze mobilya görüntüsüne biraz daha canlılık katmak için ilginç yaprak şekilleri ve renkli yapraklar içeren ipuçları ile bitkiler ve yeşillikler oturma odanızın dekoruna dâhil edilebilir. Orta sehpa olarak kullanmak için sehpanıza saksı bitkileri yerleştirin veya boş köşeleri asılı bitkilerle doldurmayı deneyin. Oturma odanızda doğal ışık yoksa veya bitki bakımı becerilerinizden emin değilseniz, bunun yerine gerçeğe yakın yapay bitkileri seçebilirsiniz. . Doğal otlar ve kurutulmuş saplar da bütçe dostu oturma odası dekorasyon fikirleridir.

Yeni yıl 2022 biterken diğer gelecek olan yıla ve evimize hediye olarak bir bitki satın alabiliriz. Onları asmak, bitkileri sergilemenin ve çiçekleri süslemenin en moda yollarından biridir. Bir bitki alın ve tavana asın. Bu yöntem uzun yapraklı veya tırmanıcı bitkiler için mükemmeldir ve bitkileriniz için yeterli alan bulamama bahanesine son verir. En eğlenceli yollardan biri de makrome saksılardır. Makrome saksıları odanın her köşesine asabileceğiniz için en iyi yer kesinlikle pencere önüdür. Banyonuza bitkiler katmak istiyor ancak yeterli alanınız yoksa makrome banyo ortamınızı değiştirebilir ve bir sıcaklık dokunuşu katabilir.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.