Evcil Hayvan Dostu Mobilyalar Nasıl Seçilir?

How to Choose Pet Friendly Furniture?
Evcil Hayvan Dostu Mobilyalar Nasıl Seçilir?

Evinizi dekore ederken mobilya alırken küçük dostlarınızı da düşünmeyi unutmayın. Bunu yapmazsanız, mobilyalarınıza zarar verebilir, mobilyalarınızı çirkin gösterebilir veya evcil hayvanınız için yanlış bir şey yapabilirsiniz. Bu nedenle evcil hayvanlar için uygun olan mobilya dekorasyon ve kumaşları yenilemeden önce biraz araştırma yapmalısınız. Bunun için ilk mobilya tercihiniz deri mobilya olabilir. Hayvan dostlarınızın kılları deriye yapışmaz. Temiz tutmak için deriyi silmek veya temizlemek oldukça kolaydır. Çok kolay temizlik sunar ve zaman almaz.

Mobilyalar İçin Kumaş Çeşitleri

Mikrofiber kumaş, deriden sonra en dayanıklı ikinci kumaştır. Evcil hayvana sahip olan kişiler genellikle mikrofiberi seçer çünkü deriden daha ucuz bir kumaştır. Ayrıca geniş bir renk seçeneğine sahiptir ve patileri incitmez. Mikrofiber mobilyalarınızdan kiri ve evcil hayvan tüylerini kolayca çıkarabilirsiniz. Çok çeşitli renk ve desenler mevcut olduğundan sıkıldığınız da sıkça değiştirebilirsiniz. Çizilmeleri önlemek için mikrofiber kumaş tercihinde bulunmanız iyi olacaktır.

Çoğu insan, evcil dostlarının keskin tırnaklarının ya da gagalarının deri mobilyalarını deleceğinden endişelenir. Ancak, gerçek hakiki deri kalındır ve hayvan pençeleriyle delinmesi zordur. Sentetik ve geri dönüştürülmüş olan suni deri çok incedir ve kolayca çizilir ve delinir. Mobilyalarınızın sentetik veya geri dönüştürülmüş malzemelerle değil, gerçek deri ile kaplandığından emin olursanız sizin için iyi olur ve hayvan dostunuz için önemlidir. Evcil hayvana sahip olan insanların deri mobilyaları tercih etmesinin bir başka sebebi de kokuları ve kepeği nasıl uzaklaştırdığıdır. En yaygın kumaşlarda olduğu gibi, kepek ve kokular deriye nüfuz etmez. Sahte deri çizebilir ama hakiki deri çizilmez. Bu durumda evcil hayvan dostunuzun tırnaklarını kısa tutmak yeterince etkili bir çözümdür.

Bir hayata sahip çıkarken, onların her zaman size ihtiyaçları olduğunu ve en önemlisi de her zaman sevginizi hissetmek istediklerini unutmayın. Diğer ihtiyaçlarla ilgilenme zamanı her zaman olur. Temizlik ve mahremiyet bu hayvanlar için önemli ipuçları içerir. Her şeyden önce köpekler dünyanın en çok sahiplenilen hayvanlarıdır. Sonra kediler gelir. Köpekler ve kediler tamamen farklı yaratıklardır. Köpeklerin çok farklı ihtiyaçları vardır ama kedilerin çok farklı görevleri vardır. Bu nedenle köpeklerin ve kedilerin temizlik ihtiyaçları da bölünmüştür. Köpekler yıkanması gereken hayvanlardır ama kediler kendi kendini yalayan ve temizleyen canlılardır. Düzenli temizlik ve saç bakımı, saçlarınızı rahatlatmanıza ve evdeki mobilyalarınıza yapışan saçlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. İlginin ötesinde özel bir alan vardır. Kediniz veya köpeğinizin koltuklara, yastıklara ve bitkilerle diğer mobilyalara zarar vermesini istemiyorsanız, özel bir oyun alanı oluşturmanız gerekecektir. Örneğin, köpeğiniz için küçük bir top alanı oluştururken, kediniz için bir tırmalama tahtası satın alabilirsiniz. Bu sayede minik dostlarımızı mutlu edebilir ve mobilyaların zarar görmesini önleyebiliriz.

Evcil Hayvan Olan Evlerde Halı Seçimi

Evcil Hayvan Olan Evlerde Halı Seçimi
Evcil Hayvan Olan Evlerde Halı Seçimi

Hayvanlarınızı ne kadar kedi köpek beslemek için eğitmiş olursanız olun evde halı olmaması ipuçları tavsiye edilir. Ancak özellikle Türk aile yapılarında halı çok önemlidir ve her evde bulunur. Halı kullanımının kaçınılmaz olduğu daireler için kısa tüylü, daha ucuz halıları tercih etmek mantıklıdır. Halı, saçı tutarken kokuyu da tutar. Bu nedenle yıkanabilir halıların tercih edilmesi avantajlıdır.

Yeni yıl 2023 gelirken evcil hayvan bulunan evlere uygun olan ilk halı yün kilimdir. Yün leke bırakmaz, yün liflerinin mumsu yapısından dolayı bakımı kolaydır ve son derece dayanıklıdır. Tabii ki, herhangi bir zararlı kimyasal madde içermez. Çocuklu ve evcil hayvanlı evler için alabileceğiniz bir diğer halı türü de teflon halıdır. Özel imalat yöntemi sayesinde teflon halının yüzeyine kirler yapışmaz. Temizliği de çok kolaydır.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.